Klub biatlonu Prostějov ve svém závodním areálu ve Zdětíně pořádal již 30. ročník závodů pro žactvo, dorost a dospělé. Všichni závodníci rádi jezdí na tento závod do zdejšího biatlonového areálu, který si přestavěl sám klub za pomoci rodičů závodníků. Závody měly vysokou sportovní úroveň. Mezi závodníky byli i dva mistři republiky z minulé sezóny a členové klubu J. Špaček a M. Dostálek. Na dvě stě závodníků od těch nejmenších bojovalo jak s velmi těžkou kopcovitou trasou, tak i při střelbě se vší urputností a vervou dosáhnout co nejlepšího výsledku. Za mohutného povzbuzování přítomných se všichni vypjali na maximum a podali úžasné výkony.

„Protože je to již slavnostní 30. ročník tohoto oblíbeného závodu, tak se sluší poděkovat všem organizátorům i těm, kteří se již závodů nedožili. Konkrétně panu Večeřovi, zakladateli těchto závodů a velkému propagátorovi biatlonu na Prostějovsku, panu Bužkovi a Tiborovi a všem, kteří pravidelně tyto závody připravují v čele s předsedou oddílu Klubu biatlonu Prostějov Večeřou. Dále také celému výboru a všem zapáleným rodičům, kteří své děti vedou k tak krásnému sportu a přikládají nezištně ruku k dílu. Důkazem je tento nádherný závodní areál, který nám jiní mohou závidět,“ prozradil na úvod předseda organizačního výboru Antonín Dušek, který je i členem sportovní komise města Prostějova.

Během celé závodní soboty se dařilo i zdejším biatlonistům. Prvenství v kategorii mužů nad 35 let získal Roman Večeřa. Druhé místo v kategorii nad 46 let obsadil Tomáš Ševčík. U dorostenců skončil na druhém místě domácí František Ševčík a na pódiu ho doplnil třetí Jakub Koukal. Mezi žáky do 13 let byl nejlepší Jakub Špaček. V kategorii o rok nižší ho napodobil Marek Dostálek a bronz mezi žákyněmi do 11 let brala Eliška Večeřová.

„I v tomto případě, ostatně tak jako u jiných druhů sportu, musíme poděkovat všem sponzorům, kteří s námi dlouhodobě spolupracují a pomáhají, aby tyto tak populární závody měly vysokou sportovní úroveň a závodníci se sem rádi vraceli. Obzvlášť chceme poděkovat všem trenérům, kteří ve svém volnu připravují své mladé závodníky. Bez jejich obětavé práce a odříkání by nám nevyrostli závodníci v biatlonu,“ pokračoval Antonín Dušek, který také dodal, že závody proběhly pod záštitou poslance Parlamentu České republiky pana Ladislava Oklešťka.