Nově vzniklá taneční skupina Dance Space z Prostějova dosáhla neuvěřitelného úspěchu, když se na soutěži Czech Dance Tour stala vítězem finále v tanečním stylu Art dance za hlavní věkovou kategorii v hobby výkonnostní třídě.

Taneční skupina Dance Space se v letošním roce zúčastnila postupové taneční soutěže Czech Dance tour, konkrétně regionálního kola ve Frýdku-Místku, mistrovství Moravy ve Zlíně a následně mistrovství České republiky, které se konalo 26. května 2024 v Litoměřicích, přičemž na všech kolech této taneční soutěže získala její choreografie s názvem „Painful” zlaté medaile.

Pro taneční skupinu Dance Space, která funguje teprve prvním rokem, je to obrovský úspěch. Prvenství dokazuje, že když se taneční skupina vede s láskou a radostí k tanci, mohou tanečníci dosáhnout neuvěřitelných výsledků. Pod vedením zakladatelky Terezy Kalabisové, která do skupiny vnáší své nadšení, se tanečníci neustále posouvají. Její vášeň pro tanec přináší skupině nejen výborné výsledky, ale především skvělou atmosféru a soudržnost mezi tanečníky. „Na našich lekcích uplatňujeme prvky pozitivní motivace, přátelský přístup a tančíme hlavně pro radost, nikoliv pro výsledky. Za výhru jsem však samozřejmě obrovsky vděčná, jelikož je pro nás důkazem toho, že za úspěchem nemusí stát pouze tvrdý přístup, ale jde to i jinak,“ prozradila zakladatelka.

Od září roku 2024 bude taneční skupina Dance Space rozšiřovat své taneční kategorie nejen napříč věkem, ale i tanečními styly. Nově budou otevřeny kategorie Art dance pro tanečníky již od čtyř let a pro tanečníky starších dvanácti let bude dále otevřena kategorie Street dance a Show dance.

Pokud byste se chtěli stát součástí taneční skupiny, kde se tančí pro radost a ve které je podporován rozvoj talentu tanečníků bez ohledu na jejich taneční zkušenosti, sledujte sociální sítě a webové stránky taneční skupiny Dance Space, kde naleznete veškeré potřebné informace, a to včetně veškerých dalších projektů, které studio mimo soutěžní taneční složku nabízí.