Již tradičně se U Maříků v sobotu 22. června konala akce, která přilákala mnoho nadšenců biatlonu i rodiny s dětmi. Biatlon Cross sliboval den plný sportu, zábavy a nezapomenutelných zážitků. Nezklamal.

Hlavním lákadlem programu byla návštěva české reprezentantky v biatlonu Elišky Václavíkové. Eliška je známá svou přívětivostí a ochotou se podělit o své zkušenosti v oblasti biatlonu. Na střelnici trávila nejen čas s návštěvníky, ale účastnila se i vybraných soutěží. Pro mnohé to byla jedinečná příležitost, jak se dozvědět zajímavosti ze světa biatlonu přímo od elitní sportovkyně. Hosté se Elišky ptali na různé aspekty její kariéry, a to od tréninkových rutin po taktiky během závodů. Eliška ochotně odpovídala na všechny dotazy. Setkání s ní bylo inspirující a motivující, což přispělo k celkové atmosféře nadšení a sportovního ducha.

Pro děti byly připraveny různé hry a soutěže, které byly pod taktovkou Leoše Škorpíka, hlavního organizátora celého Biatlon Crossu. K dispozici bylo také bohaté občerstvení, které doplnilo příjemnou atmosféru celé akce. Rodiny si tak mohly užít pohodový den plný zábavy a sportovních aktivit.

Večer přinesl vrchol celého programu, jímž bylo večerní střílení. Pod vedením Leoše Škorpíka si návštěvníci mohli vyzkoušet střelbu za snížené viditelnosti. Tento zážitek byl pro mnohé vrcholem dne a přinesl spoustu vzrušení a radosti.

Akce u Maříků se ukázala jako skvělý způsob, jak přiblížit biatlon široké veřejnosti a nabídnout den plný sportovních aktivit a zábavy. Každý si odnesl nejen nové zážitky, ale i inspiraci a motivaci pro své vlastní sportovní výkony.