V neděli 14. července vyslal trenér Stanislav Popelka z dostihové centrály na Srdéčku na závodiště v Kolesách u Pardubic hned čtyři koně. Dobře si vedly dvě mladé kobylky pocházející z jeho vlastního chovu a tmavá hnědka Čárynka. Vítězství domů přivezl Medi Jape, sedmiletý valach reprezentující trenérovu stáj Hvozd – Popelka – Hanák.

 

Nejvýznamnější dostih v Kolesách ovládl již zmíněný Medi Jape. Cenu firmy Chládek a Tintěra Pardubice a.s., steeplechase cross country na  4000 metrů vyhrál po boji v cílové rovině a udělal tak radost nejen trenérovi, ale i svému žokeji Marcelu Novákovi. „Medi Jape letos už dvakrát vyhrál, a to jednou v Brně a nyní v Kolesách. V květnu byl v Pardubicích třetí,“ pochvaloval si trenér hnědáka z chovu Jany Šimonové.

V Ceně stáje 3 Hearts, rovině na  2000 metrů, doběhla tříletá Loreta s jezdkyní Miloslavou Sedlákovou pátá. Pro debutující zástupkyni stáje Hvozd – Popelka a trenérovu vlastní odchovankyni je to nepopiratelný úspěch.

Pětiletá Čárynka, reprezentující stáj VDV Vsisko, odvodila celou Cenu firmy Hold s.r.o., steeplechase cross country na  3600 metrů. Po boji v cílové rovince nakonec pod žokejem Janem Odložilem doběhla druhá.

Tříletá Madlenka, druhá debutantka, startovala v Ceně společnosti Tipsport, proutkách na 3300 metrů. Ve druhém životním startu obsadila Popelkova odchovankyně, reprezentující stáj EŽ Praha, s žokejem Janem Odložilem čtvrtou příčku.