Hned dvakrát vyrazili poslední dobou do Plzně členové i členky oddílu Lukostřelba Prostějov k důležitým závodům. Oba se jim vydařily a podpořily dosavadní slušnou úspěšnost probíhající letní sezóny pod širým nebem.

Nejprve se na západě Čech konalo třetí kolo 1. ligy družstev ČR 2024, kde prostějovští lukostřelci dosud zdařile útočí na zisk stříbrných medailí v konečném pořadí mužské kategorie. V Plzni sestava Josef Křesala, Michael Roba, Kamil Kovář, Michal Hlahůlek vybojovala druhou pozici v kvalifikaci a třetí post v eliminaci.

„Kluci jsou tak průběžně druzí za velice silným Startem Praha, ale se slibným náskokem na další týmy. Ligové stříbro je tedy před posledním finálovým kolem soutěže 17. srpna v Kroměříži doslova na dosah,“ potvrdila předsedkyně a trenérka hanáckého klubu Magda Robová. Vložené závody Českého poháru ovládl kadet Denis Zvonek (634 bodů), osmý skončil junior Jan Čalkovský (592).

Západočeská metropole následně hostila i třetí dějství Poháru olympijských nadějí 2024. Opět zářil neustále se zlepšující Denis Zvonek, který vyhrál kadetskou kategorii a má tudíž v podstatě jistý postup do závěrečného Final 4 už před posledním čtvrtým kolem. „Denis na sobě pracuje a jde nahoru, je velkým příslibem do budoucna,“ chválila Robová.

Výborně se zadařilo rovněž juniorce Petře Cetkovské, neboť si ve vítězné kvalifikaci vytvořila nový osobní rekord 597 bodů a vzápětí získala bronz za třetí příčku v eliminaci. Eliška Koleňáková byla mezi juniorkami pátá, junior Václav Vybíral i kadet Michal Rolenc skončili šestí, Janovi Čalkovskému to v juniorské kategorii příliš nešlo.

O uplynulém víkendu se v Chebu konalo dorostenecké mistrovství republiky 2024, ale o něm zase až příště.