V poslední srpnový den hostil Cheb poslední čtvrté kolo seriálu Pohár olympijských nadějí 2024 v terčové lukostřelbě. Na západ Čech se vydali čtyři nadějní závodníci oddílu Lukostřelba Prostějov, aby uspěli ve svých mládežnických kategoriích.

Nejlépe to dokázal kadet Denis Zvonek, jenž s přehledem ovládl eliminaci a prvenstvím si zajistil postup do finálového klání celé soutěže o týden později. Petra Cetkovská skončila v Chebu čtvrtá, Jan Čalkovský byl osmý a Zita Pechanová obsadila deváté místo s nově vytvořeným osobním rekordem.

Zmíněné finále letošního Poháru olympijských nadějí pak proběhlo v Pelhřimově, kde Zvonek potvrdil jak své střelecké schopnosti, tak skvělou aktuální formu. I tento závod totiž dokázal vyhrát a tím vybojoval celkový triumf v prestižní soutěži pro potenciální budoucí olympioniky České republiky!

„Denis je velký talent. Na začátku kariéry se trochu potýkal s disciplínou, ale postupem času se srovnal a od té doby jde výkonnostně nahoru. Letos v první polovině roku si nějakou dobu zvykal na nové vybavení, což postupně dokázal. A letní sezónu zakončil výborně, s kategorií kadetů se před přechodem mezi juniory rozloučil na jedničku,“ radovala se nestárnoucí trenérka prostějovských lukostřelců Magdalena Majarová.

Vrcholící část roku pod širým nebem uzavře místní lukostřelecký klub uspořádáním hned dvou domácích závodů během jediného víkendu na své střelnici vedle zimního stadionu Prostějov. V sobotu 21. září od 9.00 hodin to bude tradiční Cena Moravy a hned o den později – tedy v neděli 22. září od 10.00 hodin – potom Akademické mistrovství republiky 2024.