Sobotní odpoledne bylo opět nakloněno příznivcům dostihového sportu. Tentokrát se milovníci koní sjeli do Lysé nad Labem, kde se konaly rovinové dostihy a také dostihy překážkové. Právě do nich vyslal dva ze svých svěřenců i trenér Stanislav Popelka z Hvozdu.

 

Ve steeplechase Tankodromu Milovice startoval hnědák Kasai pod žokejem Janem Odložilem. Valach běhající pod barvami stáje Hvozd – Popelka – Hanák je vlastním Popelkovým odchovancem a synem skvělé krosařky Korinky. S 4 200 metrů dlouhým dostihem si poradil velmi dobře a cílem proběhl jako druhý. Porazil ho pouze King of Beaufay, který dostih absolvoval stylem start–cíl.

Ve steeplechase Tipsport na 3 500 metrů, tedy druhé a poslední steeplechase dne, se představil Copper Scape, pětiletý ryzák stáje Cardboard, pro něhož to byl teprve druhý start v letošním roce. Zatímco v srpnu skončil v Netolicích třetí, tentokrát dostih nedoběhl. Hned na zkušebním skoku jej doslova smetl jiný kůň. Zatímco Copper Scape ze střetu vyšel pravděpodobně beze zranění a vydal se na soukromý dostih, jeho žokeje Jana Odložila museli ošetřit zdravotníci. Doufejme, že „Čenda“ bude v pořádku a druhou říjnovou neděli se vyhoupne ve Velké pardubické do sedla dalšího Popelkova svěřence, matadora Lombarginiho.