Už podesáté se letos fotily vzpěračky do kalendáře. Ten ukazuje, že vzpěračky nejsou pouze svalnaté sportovkyně, ale především krásné ženy. U vzniku kalendáře stála Julie Švecová, zakladatelka oddílu Vzpírání Haná. A také letos nad vznikem kalendáře bděla. „Fotilo se zase u nás v okolí Vilémova, Cakova, Náměště na Hané. Od nás tam letos žádná vzpěračka nebyla, protože je mám moc mladé, do kalendáře jsem vybírala alespoň starší šestnácti let,“ uvedla Julie Švecová.

Není divu, na některých dřívějších kalendářích byly vzpěračky odhalenější. Julie Švecová nicméně s dalšími tvůrci kalendáře už zkusila i postapokalyptickou stylizaci. Letos vyrobené kalendáře pro rok 2025 jsou však znovu stylizované do přírody. „Fotky jsem chtěla mít tak, aby vypadaly na příslušný měsíc, místa jsem většinou předběžně vybrala sama, na fotografovi pak byla realizace,“ okomentovala Julie Švecová. Musela se vyrovnávat s jednou absencí, a tedy měnit plány. „Na poslední chvíli mi to jedna moc dobrá a hezká reprezentantka odřekla, protože musela doma hlídat mladší sourozence, tak ji zaskočila jiná. Nových tváří je většina, protože jde o dost mladé holky,“ řekla ke kalendáři. Při jeho přípravě nastala i kuriózní situace. „Zajímavostí na focení bylo, že se nám k letnímu pózování přichomýtl osamělý rybář. Fotograf Eduard Goričev neváhal a využil ho také. Sice se nakonec žádná fotka z rybaření do kalendáře nedostala, ale povedlo se jich mnoho, takže budou jako plakáty,“ prozradila Julie Švecová.

Počin Julie Švecové a celého týmu, který se nyní na vzniku kalendáře podílí, je už ve sportovním světě známý. Dávno už přesáhl svět vzpírání. „Ohlasy jsou vesměs pozitivní, pravidelných kupujících už máme spoustu. Někdy mě až mrzí, že si někdo objedná kalendář pozdě, když už je vyprodaný, a já vím, že si je objednával každý rok. Teď už začínáme předprodávat ve chvíli, kdy jsou kalendáře v tisku, takže je kupující dostanou hned v první vlně,“ říká Švecová s úsměvem. Stejně jako prodej kalendáře je také už tradicí dražba plakátů. „Charitativní dražbou plakátů, kterou každoročně děláme ve spolupráci s Kontem Bariéry, letos podpoříme plavkyni Petru, má pouze čtyři prsty – dva na každé ruce – a protézu od kolene dolů na jedné noze. Většina plakátů už byla vydražena. Letos nám bohužel Facebook snižuje dosahy nemožností sdílet, tak o dražbě ví méně lidí,“ uvedla Julie Švecová.