V neděli 13. října výjimečně nepatřilo fotbalové hřiště v Brodku u Prostějova fotbalistům, ale všem ratolestem a jejich rodičům, kteří dorazili pouštět draky. I přes nevlídné počasí, jež si především v dopoledních hodinách pohrávalo s odpolední akcí, se vše vydařilo, takže se díky umoudření na obloze objevily téměř čtyři desítky draků.

 

„Měli jsme velké obavy hlavně z počasí, které nevěstilo nic dobrého, ale odpoledne se přeci jen dalo soutěžit. Dorazilo přesně 37 soutěžících, za což jsme rádi,“ prozradila Štěpánka Porubková Ryšková. Kromě pouštění draků na hřišti v Brodku nechyběla ani sladká odměna pro všechny zúčastněné a u hřiště byla i možnost opečení špekáčků. Vyhlášen byl i nejlepší doma vyrobený drak a drak kupovaný.

„Nakonec tak akci můžeme hodnotit pozitivně. Dostali jsme i řadu pozitivních ohlasů, že je dobře, jak se společně s knihovnou, hasiči či obcí staráme o společenský život v Brodku. Velké poděkování v tomto ohledu patří i Evě Kotrysové. No a pochopitelně věříme, že i u dalších akcí nám lidé zachovají přízeň,“ zakončila jedna z hlavních organizátorek akce.