Jednatřicátý ročník byl ve znamení řady překvapení. O to největší se postaral Jerome Kym, švýcarský hráč, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace a dosáhl až na svůj největší titul v kariéře. Během sedmi zápasů ztratil jediný set až v posledním střetnutí.

„Celý týden jsem si velice užil. Byla to pohádka. Podařilo se mi porazit skvělé hráče, poprvé jsem přehrál soupeře z první světové stovky. Na to nikdy nezapomenu, třeba se za rok zase uvidíme,“ prohlásil Kym.

Díky triumfu na skvěle obsazeném turnaji získal Kym rovných sto bodů a ve světovém žebříčku se posunul na 279. příčku o rovných sto šedesát pět pozic. Dosavadním maximem jednadvacetiletého hráče bylo 348. místo.

„Před prvním zápasem mě nenapadalo, že bych mohl zůstat v soutěži až do posledního dne, přesto se to stalo. Finálový duel byl velkou bitvou, z předchozích soubojů jsem ale měl dostatek sebevědomí, to mi v rozhodujících momentech pomohlo,“ prohlásil Kym.

Příliš zklamný nebyl ani jeho poslední soupeř Chun Hsin Tseng z Twai-wanu. „Musím pogratulovat soupeři, hrál opravdu dobře. Udělal jsem maximum, abych celý turnaj vyhrál, chyběl kousek. Ovšem celkově můžu být s výkony v průběhu celého týdne spokojený,“ řekl poražený finalista.