Tomu se říká pech. V úvodním kole třetího grandslamu čekají prostějovské tenisty extrémně silní protivníci. Nejhůře dopadl Vít Kopřiva. Úspěšný kvalifikant vyzve Srba Novaka Djokoviče, sedminásobného wimbledonského vítěze.

„Horší to snad být nemohlo. Ale na zápas se těším, bude se jistě hrát na velkém kurtu, čeká mě něco výjimečného,“ tuší před utkáním s druhým nejvýše nasazeným hráčem Kopřiva, který podruhé v kariéře okusí utkání hlavní soutěže.

Nasazeného protivníka vyfasoval také Jakub Menšík. Jeho protivníkem bude Alexander Bublik z Kazachstánu. Třiadvacátý nasazený ranař letos postoupil do finále turnaje v Dubaji a vyhrál v Montpellier, ve Wimbledonu bude obhajovat loňský postup do osmifinále.

Velký zápas čeká také na Tomáše Macháče, jehož soupeřem bude Andy Murray. S domácím miláčkem a dvojnásobným vítězem se letos utká již potřetí, předchozí duely skončily lépe pro Macháče. Na trávě ale čeká českého tenistu pořádná fuška.

Ženy měly více štěstí

Linda Nosková narazí na velezkušenou Saru Erraniovou, která ovšem v sedmatřiceti nemusí být nepřekonatelnou překážkou. Kateřina Siniaková začne proti kanadské kvalifikantce Marině Stakusicové. Barbora Krejčíková změří síly s někdejší světovou devítkou Veronikou Kuděrmetovovou z Ruska. Wimbledonská finalistka z roku 2021 Karolína Plíšková zabojuje o druhé kolo s další Ruskou Dianou Šnajderovou.