BUž ve čtvrtfinále se Kateřině Siniakové rozplynul sen o obhajobě loňského titulu z travnatého turnaje v Bad Homburgu. Česká tenistka sice vyhrála první dva zápasy, do čtvrtfinále proti Chorvatce Donně Vekičové ale nenastoupila.

„Od předchozího turnaje v Berlíně mám menší problémy s pravou nohou. Před vrcholem travnaté sezóny ve Wimbledonu jsem nechtěla riskovat větší zranění,“ vysvětlila Siniaková své odstoupení z turnaje.

Na svém oblíbeném turnaji přesto potvrdila dobrou formu z poslední doby. Ve druhém kole po skvělém výkonu porazila druhou nasazenou Rusku Liudmilu Samsonovovou, aktuální světovou patnáctku.

„Byl to z obou stran dobrý tenis. Dlouho jsme se přetahovaly. Otestovala jsem si své možnosti proti špičkové soupeřce a bylo z toho cenné vítězství. V Londýně na to budu chtít navázat,“ uvedla Siniaková.

Nedařilo se Lindě Noskové, která se dostala do 2. kola, v němž prohrála s Bulharkou Viktorijí Tomovovou. Pozici sedmé nasazené nezvládla Barbora Krejčíková v Eastbourne, kde byla nad její síly Leylah Fernandezová z Kanady.