Během své kariéry Petra Kvitová vyhrála dvakrát Wimbledon, triumfovala na Turnaji mistryň a na okruhu WTA získala jednatřicet titulů. Nic z toho se nemůže vyrovnat narození prvního dítěte. Z bývalé světové dvojky a české členky TK Agrofert Prostějov je maminka. „Petr 7. 7. 2024,“ oznámila radostnou zprávu do světa sedminásobná fedcupová vítězka a olympijská medailistka.

Po zveřejnění radostné zprávy o narození potomka se během chvíle sešly na instagramu Petry Kvitové tisíce gratulací. Ozval se například fotbalista Petr Čech a následoval zástup tenistek: Lucie Šafářová, Carla Suarezová, Daniela Hantuchová, Belinda Bencicová, Angelique Kerberová nebo Linda Nosková. Srdíčka přidala bývalá sokyně i spoluhráčka z fedcupové reprezentace Barbora Strýcová, Lucie Šafářová zase napsala: „Gratulujeme a vítej ve světě maminek."

Pozadu nezůstali ani organizátoři životního turnaje české tenistky. „Gratulujeme dvojnásobné vítězce Petře Kvitové k narození prvního dítěte,“ přidal se na sociální síti X ke gratulantům profil Wimbledonu.