Tak za výkony českých hráček ve Wimbledonu už nás musí světový tenis téměř nenávidět. Rok po triumfu Markéty Vondroušové ovládla letošní dvouhru Barbora Krejčíková, na kterou vítězstvím deblu navázala Kateřina Siniaková. Něco takového třetí grandslam nepamatuje!

Krejčíková přitom měla namále už v 1. kole, když až ve třetí sadě po výsledku 7:5 udolala Veroniku Kuděrmetovovou z Ruska. Pak se ale rozjela k parádní jízdě. V semifinále udolala předloňskou vítězku Elenu Rybakinovou z Kazachstánu a v rozhodujícím duelu nedávnou finalistku Roland Garros Jasmine Paoliniovou. Sedmou nasazenou Italku porazila 6:2, 2:6, 6:4 a vybojovala druhou grandslamovou trofej v kariéře.

„Tohle byl nejlepší den v mém životě,“ dala najevo své velké emoce Krejčíková přímo na kurtu. „Myslím, že jsem ve finále předvedla svůj nejlepší tenis. Musela jsem si sáhnout hodně hluboko ve všech aspektech, i mentálně. Jsem hrdá, že jsem to dokázala,“ dodala česká hráčka, která se posunula na desátou příčku žebříčku WTA.

U zdi šampionů, kde je zapsáno také jméno bývalé trenérky Jany Novotné, se rozplakala.  „Jana mi velmi chybí. Bylo velmi emotivní vidět své jméno vedle jejího. Byla by nadšená, že jsme na stejném místě, protože Wimbledon pro ni byl super speciální. Určitě by na mě teď byla hrdá,“ zavzpomínala na předčasně zesnulou legendu Krejčíková.

Skvělý den v Londýně završila Siniaková. Spolu s Američankou Taylor Townsendovou zvládla dramatické deblové finále proti kanadsko-novozélandskému páru Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová a po výhře 7:6, 7:6 získala třetí wimbledonský deblový titul.

„Teď se mi stalo dvakrát po sobě, že jsem pomohla parťačce k prvnímu titulu. Z obou bylo cítit, že jsem jim udělala velkou radost a že si toho moc váží,“ usmívala se Siniaková, která před měsícem vyhrála French Open společně s Coco Gauffovou a sama ve Wimbledonu získala celkově devátou grandslamovou trofej. „Každý titul chutná jinak, ale pokaždé je to hezké,“ uvedla tenistka, kterou brzy čeká obhajoba zlata na olympiádě v Paříži po boku Krejčíkové. „Viděla jsem konec jejího finálového zápasu. Dopadlo to skvěle, Báře jsem to moc přála,“ ocenila výkon Krejčíkové Siniaková.