Nejsilnější možnou sestavu vezme kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil v září do Valencie, kde národní tým odehraje základní skupinu prestižní soutěže. V nominaci je Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Vít Kopřiva a Adam Pavlásek.

„Nominace pro mě byla jednoduchá. Jsou to kluci, díky kterým jsme se dostali do finálové skupiny po boji v Třinci s Izraelem, kde jsme to zvládli velice hladce. Tato jména budou ve Valencii,“ prohlásil Navrátil, podle něhož ale případné změny nejsou vyloučeny. „Jedná se o širší nominaci, není to užší nominace. Do turnaje jsou ještě dva měsíce, může se stát, že se někdo zraní, může však být pouze čtyřčlenná nominace. Toto je ale nominace pěti nejlepších,“ uvedl kapitán.

Záležet bude především na zdravotním stavu. České hráče v posledních měsících trápily různé neduhy, teď se zdá, že se situace lepší. „Jakub Menšík je stoprocentně v pořádku, odehrál Wimbledon a pokračuje na dalších turnajích. V pohodě je také Tomáš Macháč, který je ve skvělé formě. Jiří Lehečka začíná svůj trénink. Nejen co se týče kondice, ale také tenisový trénink se synem Michalem. Myslím, že vše půjde správnou cestou. Má měsíc, aby se připravil na turnaje před US Open,“ přiblížil aktuální stav hráčů Navrátil.

České družstvo bude ve španělské Valencii hrát proti domácímu týmu, Austrálii a Francii. „Loni jsme říkali, jak máme těžkou skupinu, a dokázali jsme se s tím vypořádat. Nakonec jsme skupinu vyhráli a prošli jí jako nůž máslem. Ale myslím, že letos budou soupeři ještě těžší. Myslím, že Španělsko bude silnější o Alcaraze a možná Nadala, je tam silná Francie a Austrálie, se kterou jsme loni prohráli vyrovnané čtvrtfinále,“ upozornil Navrátil. Základní skupiny Davis Cupu se budou hrát ve čtyřech skupinách od 10. do 15. září. Nejlepší dva z každé skupiny proniknou na finálový turnaj, který bude v listopadu pořádat španělská Málaga. 

 

MUŽI

Gstaad

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Galan (Kol.) 3:6, 2:6.

Newport

Dvouhra – 1. kolo: Menšík – Bolt (Austral.) 4:6, 2:6