V průběhu května a června byla oficiálně oznámena jména všech hráček tvořících kádr volejbalistek VK Prostějov pro příští soutěžní ročník 2024/25. Kdo je však trenérsky povede a bude se o ně starat z pozice členů realizačního týmu? Pojďme si nyní zrekapitulovat i jeho složení v nové sezóně.

De facto bude takřka totožný jako v závěru sezóny uplynulé. Což znamená, že v roli hlavního kouče dál pokračuje Miroslav Čada, zároveň generální manažer hanácké organizace. „Po jednáních s vedením klubu jsem se rozhodl, že ještě jeden rok zůstanu jako zastřešující trenér a všichni společně i s hráčkami se pokusíme zaútočit na co největší týmový úspěch,“ vysvětlil svůj krok ostřílený bard Miroslav Čada.

Jeho prvním asistentem a výkonným trenérem nadále bude Lubomír Petráš. „Já budu mančaft koučovat a nést hlavní zodpovědnost, zatímco Luboš povede všechny tréninky a na něm nejvíc bude konkrétní podoba naší přípravy. On je v tomhle výborný, navíc už jsme za spoustu předchozích let spolu sehraní a skvěle si rozumíme,“ zdůraznil Čada Petrášův význam pro dobré fungování kolektivu.

Na postu druhé asistentky a kondiční trenérky setrvává Solange Soares, bývalá vynikající prostějovská volejbalistka pocházející z Brazílie. „Soli chceme v rámci možností ještě více zapojit do přípravného procesu, aby byla na co největším počtu tréninků a nespecializovala se pouze na kondiční součást péče o holky,“ vysvětlil sportovní šéf vékáčka.

Coby masér pokračuje osvědčený Marek Roba, na místě statistika Jakub Krčmař jako dlouholetý člen party, týmovým doktorem dál bude zkušený Jan Horna, fyzioterapeutem David Lisický a odborné lékařské zajištění poskytne Vladimír Macháček. Vedoucím družstva s odpovědností za organizaci domácích utkání zůstává Marek Sonnevend.

„Máme jediný cíl – společně fungovat co nejlépe tak, aby hráčky měly veškerý potřebný servis pro odvádění kvalitních výkonů, které povedou k dlouhodobě dobrým výsledkům. Pak bychom určitě všichni byli maximálně spokojení,“ doplnil Miroslav Čada s úsměvem.