Nová hráčská posila VK Prostějov Silvie Pavlová moc toužila po tom, aby s volejbalovou reprezentací České republiky pronikla na turnaj Challenger Cup 2024 o postup do elitní Ligy národů konaný na Filipínách. Přání se jí splnilo. Ženy ČR teď mají vrchol letošní sezóny bezprostředně před sebou.

Do filipínského klání v Manile se kvalifikovaly jako druhý nejlepší tým Golden European League 2024, v jejímž domácím ostravském finále podlehly Švédsku těsně 2:3. Triumf, jenž o kousek unikl, samozřejmě mrzel, na druhou stranu Češky získaly stále cenné stříbro. A na další mezinárodní úspěch mohou nyní reálně zaútočit na asijském kontinentu.

Los Challenger Cupu k nim totiž nebyl nijak vyloženě přísný. Ve čtvrtfinále narazí 5. července dopoledne na sice kvalitní, ale překonatelnou Argentinu. A pokud přes ni postoupí dál, vyzvou v semifinále lepšího z dvojice Filipíny – Vietnam. Což také rozhodně není nezdolatelná překážka. V opačné polovině turnajového pavouka přitom figurují favorizovaná Belgie, zmíněné Švédsko či silné Portoriko.

Závěrečná příprava týmu hlavního trenéra Giannise Athanasopoulose před sedmnáctihodinovým letem do nádherného ostrovního ráje probíhala v Jablonci nad Nisou, samotný Challenger Cup (mimochodem má být poslední v historii) je na programu od čtvrtka 4. do neděle 7. července. Podaří se našemu národnímu výběru dosáhnout prestižního medailového úspěchu?

CHALLENGER CUP ŽEN 2024 – ZÁPASOVÝ PROGRAM

Čtvrtek 4. července – čtvrtfinále: 9.00 hodin Portoriko – Keňa, 12.30 hodin Belgie – Švédsko.

Pátek 5. července – čtvrtfinále: 9.00 hodin Česko – Argentina, 12.30 hodin Filipíny – Vietnam.

Sobota 6. července – semifinále: 9.00 hodin Portoriko/Keňa – Belgie/Švédsko, 12.30 hodin Česko/Argentina – Filipíny/Vietnam.

Neděle 7. července – o 3. místo: 9.00 hodin poražené semifinalistky. Finále: 12.30 hodin vítězky semifinále.

Všechny časy jsou přepočteny na území ČR.