Nejen ženy ČR čeká v prvním červencovém týdnu reprezentační vrchol této sezóny. Turnajový svátek mají před sebou také mládežnické volejbalistky České republiky U22, které se chystají na mistrovství Evropy 2024 této věkové kategorie v Itálii (1. až 6. července).

Součástí národního výběru naší země do dvaadvaceti let přitom dlouhodobě je univerzálka VK Prostějov Viktorie Dvořáková, nová posila hanáckého klubu z Dukly Liberec. Společně s celým českým kolektivem je v plné přípravě na rychle se blížící ME, jež přivítá Apeninský poloostrov.

Svěřenkyně hlavního kouče Ondřeje Marka zatím absolvovaly pět čtyřdenních soustředění v Brně, z nichž to dosud poslední od 17. do 20. června obsahovalo i tři přátelské zápasy ve slovinském Mariboru proti družstvům Villanovy, Furman a Srbska. Poslední přípravný kemp před odletem do Itálie následuje právě teď (24. až 27. června) opět v jihomoravské metropoli.

Nominace volejbalistek ČR U22: nahrávačky Eliška Vytisková (Universita Akron) a Kateřina Pelikáková (KP Brno), univerzálky Martina Pokorná (Olymp Praha) a Jolana Šmídlová (Universita Tulsa), smečařky Caroline Formánková (Dukla Liberec), Viktorie Dvořáková (VK Prostějov), Antonie Kelnárová (Šelmy Brno) a Bára Rejmanová (NVC), blokařky Michaela Dlouhá (Universita Binghampton), Elen Jedličková (TJ Ostrava) a Lucie Blažková (University Washington), libera Barbora Chaloupková (Dukla Liberec), Justýna Nováková (Dukla Liberec) a Nela Tobiášová (TJ Ostrava).

 

Bad Homburg

Dvouhra – 1. kolo: Nosková – Townsendová (USA) 7:5, 6:1, Siniaková – Burelová (Fr.) 6:3, 6:7, 6:1, 2. kolo: Siniaková – Samsonovová (2-Rus.) 6:3, 6:7, 6:3, Nosková – Tomovová (Bulh.) 4:6, 2:6, čtvrtfinále: Siniaková – Vekičová (Chorv.) bez boje.

 

Eastbourne

Dvouhra – 1. kolo: Krejčíková (7) – Fernandezová (Kan.) 2:6, 6:3, 2:6.