Jak už jsme informovali, volejbalistky České republiky U22 čeká v prvním červencovém týdnu mistrovství Evropy 2024 této věkové kategorie v Itálii. A součástí národní reprezentace při vrcholném mezinárodním turnaji bude i jedna hráčka VK Prostějov – univerzálka či smečařka Viktorie Dvořáková.

Svěřenkyně hlavního trenéra Ondřeje Marka odcestovaly v závěru minulého týdne do Lecce, kde právě dnes (v pondělí 1. července) od 21.00 hodin vstoupí do základní skupiny II letošního evropského šampionátu zápasem proti Portugalsku. Následovat budou utkání se silným Polskem (úterý 2. července, 18.00 hodin) a s favorizovaným Srbskem (středa 3. července, 18.00 hodin).

Základní skupinu I tvoří domácí Itálie, Turecko, Ukrajina a Lotyšsko, do semifinále (pátek 5. července) postoupí dva nejlepší týmy z obou grup. Duel o bronz i finále jsou na programu v sobotu 6. července. „Jasnými adepty na postup do střetnutí o medaile jsou v naší skupině Srbky s Polkami, ale my budeme bojovat a zkusíme překvapit. Průnik mezi elitní čtyřku mistrovství Evropy by byl ohromným úspěchem,“ nechal se slyšet kouč výběru ČR do dvaadvaceti let Ondřej Marek.

Přiveze naše Viktorie Dvořáková z Apeninského poloostrova senzační cenný kov?