Už je každoročním dobrým zvykem, že volejbalový klub VK Prostějov vždy během května a června oficiálně oznámí všechny změny v hráčském kádru svého A-družstva žen pro novou sezónu. Tedy rychle, transparentně a bez mlžení. Co je však v tuto chvíli známo o složení ostatních týmů z nejvyšší dámské soutěže ČR? Následující info jsme zjistili z veřejně dostupných zdrojů, to znamená z webových stránek i sociálních sítí jednotlivých klubů české ženské extraligy.

ŠELMY BRNO

Mistrovský mančaft zatím oznámil jen čtyři odchody. Jak už víme, do vékáčka šlo libero Adéla Chevalierová. V Šelmách dál nebudou pokračovat ani finská univerzálka Yasmine Madsen, smečařka Antonie Kelnárová či nahrávačka Radka Mokrá. Teď asi přijde na řadu i odkrývání nových posil.

DUKLA LIBEREC

Na severu Čech už dříve prozradili, že tam končí hned devítka plejerek: nahrávačka Taira Robins-Hardy, univerzálky Nikola Kvapilová a Viktorie Dvořáková, blokařky Klára Vyklická, Thamiere de Mello i Kateřina Kvapilová, smečařky Lucia Herdová a Diana Frankevych i libero Adéla Démar. Kvarteto z tohoto výčtu do prostějovských služeb. Akvizicemi místo nich jsou zatím nahrávačka Kim Klein Lankhorst z Nizozemska, blokařka Katarína Körmendyová, smečařka Denisa Pavlíková (obě z KP Brno) a další střeďačka Caroline Godoi z Brazílie. Zůstávají nahrávačka Anna Pragerová, smečařky Lucie Šulcová a Jana Fixová, blokařka Karolína Javůrková i libero Lucie Kolářová.

OLYMP PRAHA

U souboru z tuzemské metropole je dosud jako obvykle informační ticho po pěšině.

TJ OSTRAVA

Jedinými dvěma zveřejněnými novinkami ohledně hráčské soupisky 2024/25 je, že na severu Moravy skončila univerzálka Sandra Skřivanová uzavírající svou vrcholovou kariéru, naopak pokračuje libero Tereza Slavíková, odchovankyně hanáckého klubu.

KP BRNO

Z Králova Pole míří jinam čtveřice opor, konkrétně blokařky Tereza Hrušecká a Katarína Körmendyová a smečařky Denisa Pavlíková s Kateřinou Kuníkovou. Kdo místo nich? Smečařka Tamara Hrušecká (sestra Terezy, z VKP Bratislava) a blokařky Markéta Beranová i Aneta Valentová (obě z Plzně). Dál se uvidí.

UP OLOMOUC

Nedlouho po skončení minulého ročníku vedení VK Šantovka sdělilo, že se loučí s kanadskou nahrávačkou Leah Shevkenek i ukrajinskou smečařkou Marynou Fedchuk. My víme, že do Olomouce jdou z Prostějova nahrávačka Simona Bajusz, smečařka Michaela Smolková a univerzálka Josefína Smolková. Ale co jinak? Zatím nic nového.

VOLEJBAL PŘEROV

Od volejbalových Zubřic žádné aktuality do současné chvíle nepřišly.

SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK

Také v severočeském oddílu stejná situace jako v předchozím případě, tedy bez nových zpráv ohledně složení áčka žen.

SOKOL ŠTERNBERK

Ve šternberské organizaci skončily nahrávačky Ksenia Kurerova a Anna Přibylová, smečařky Martyna Kloda, Aneta Weidenthalerová i Tereza Pluhařová a blokařka Dana Cohen, už dříve odešlo polské duo Lucja Laskowska a Aleksandra Deptuch. Posily místo těchto hráček ještě Sokol neprozradil.