Známe nová působiště dvou slovenských volejbalistek a tamních reprezentantek, jež nastupovaly za VK Prostějov. Jedna odešla z hanáckého klubu čerstvě po uplynulé sezóně, druhá už přede dvěma lety, aby teď obě shodně zamířily do Francie.

Univerzálka Karin Šunderlíková zanechala v prostějovských službách po pravdě trochu smíšené dojmy. Na jednu stranu lví měrou pomohla k zisku mistrovského titulu 2022, ale od té doby byla skoro pořád zdravotně mimo hru. Kvůli operaci kolena vynechala celou sezónu 2022/23, z té další 2023/24 odehrála v důsledku opakujících se stejných problémů jen asi třetinu zápasů. Jejím novým působištěm se nyní stalo Volley Béziers.

To na smečařku Karolínu Fričovou vzpomínají fanoušci vékáčka pouze v dobrém, neboť za něj odváděla stabilně i dlouhodobě kvalitní výkony a především vždy bojovala na absolutní maximum. V Prostějově působila tři roky (2019 až 2022), pak byla dvě sezóny v maďarském Vasasu Budapešť. A momentálně ji čeká angažmá v Olympique Terville-Florange.

„Chtěla jsem změnit soutěž a vyzkoušet něco nového. Francouzská liga byla vždy na seznamu těch, které jsem chtěla hrát. Když se tedy objevila možnost jít do TFOC, neváhala jsem,“ prozradila Kája Fričová. Jí i Karin přejeme v zemi Galského kohouta vše nejlepší!