Po přátelských zápasech s KP Brno i Olympem Praha absolvují volejbalistky VK Prostějov koncem tohoto týdne i svůj první přípravný turnaj. Půjde o mezinárodní klání PVK Olymp Praha v české metropoli, které je na programu od pátku 6. do neděle 8. září.

„V minulosti už jsme turnaj na Olympu hráli, teď se na něj po několika letech znovu vracíme. Nejlépe nám zapadal do zápasového plánu před následným Tomi-Remont Cupem v Olomouci i zahraničním turnajem ve Slovinsku, což bude ve městě Nova Gorica generálka na extraligu,“ vysvětlil kouč prostějovských žen Miroslav Čada.

Jeho svěřenkyně v hlavním městě postupně nastoupí proti Dukle Liberec (sobota 7. září, 12.00 hodin), německému Erfurtu (sobota 7. září, 15.00 hodin) a domácímu Olympu Praha (neděle 8. září, 10.00 hodin). „Výsledky nejsou v přípravě tolik důležité, ale samozřejmě chceme už v této fázi odvádět dobré výkony a pokud možno vítězit,“ ujistil Čada.

PŘÍPRAVNÝ TURNAJ ŽEN V PRAZE - ZÁPASOVÝ PROGRAM

Pátek 6. září

18.00 hodin Schwarz-Weiss Erfurt - Dukla Liberec.

Sobota 7. září

10.00 hodin Olymp Praha - Erfurt, 12.00 hodin Liberec - VK Prostějov, 15.00 hodin Prostějov - Erfurt, 18.00 hodin Olymp Praha - Liberec.

Neděle 8. září

10.00 hodin Olymp Praha - Prostějov.