Na žádost soupeře se duel prostějovských volejbalistek ve 2. kole extraligy žen ČR 2024/25 na palubovce TJ Ostrava předehrává už ve čtvrtek 3. října od 17.00 hodin. A již předem je jasné, že po líté bitvě se Šelmami Brno půjde o další těžký zápasový test.

„V Ostravě se nikdy a nikomu nehraje lehce. Naopak to tam často bývá složité, domácí družstvo se ve své hale většinou vyhecuje a je těžké jeho bojovnost přehrát. My ale přesně tohle chceme: podat zlepšený výkon a venku zvítězit,“ nechal se slyšet kouč VK Miroslav Čada.

Také Severomoravanky – stejně jako Hanačky – absolvovaly uprostřed minulého týdne střetnutí 2. kola Chance Českého poháru žen, když na vlastním hřišti přemohly v derby Frýdek-Místek 3:1 (21, -22, 25, 15). Poté však opět doma nečekaně podlehly při extraligové premiéře Přerovu 1:3 (-17, 15, -22, -27).

V tomto mači táhly TJ zejména zkušené diagonální hráčky Andrea Štrbová a Petra Kojdová. Na nahrávce dostala většinu času Petra Kašparová, na bloku Elen Jedličková s Michaelou Hadáčkovou, na smeči vedle dvou zmíněných opor Nela Jasečková a na liberu odchovankyně vékáčka Tereza Slavíková.

„Ostrava má dobrý a nebezpečný tým, v minulé sezóně jsme s ní měli horší vzájemnou bilanci. Po porážce od Přerova bude mít tím větší motivaci, která však rozhodně nechybí ani nám. Věřím, že oproti předchozím utkáním snížíme počet našich chyb a zahrajeme dobře,“ očekával Čada.