Nikoliv o víkendu jako ostatní týmy, ale již o dva dny dříve odehrají volejbalistky VK Prostějov svůj další zápas extraligy žen ČR 2024/25. Střetnutí 5. kola soutěže na hřišti KP Brno bylo totiž žádostí soupeře už v létě přeloženo na čtvrtek 24. října od 18.00 hodin.

Situace se nakonec vyvinula tak, že čtvrteční duel bude Hanačkám následovat nedlouho po náročné úterní pohárové bitvě v Liberci. Což však pranic nemění na touze vékáčka v jihomoravské metropoli výsledkově uspět a rozhojnit tím dosavadní osmibodové konto.

Královo Pole sice na jaře 2023 získalo po mnoha letech mistrovský titul, leč následně dost omladilo hráčský kádr a uplynulý extraligový ročník zakončilo až na šesté pozici. Navíc nemá vůbec dobrý ani aktuální start, neboť prohrálo všechny čtyři dosavadní mače: s Frýdkem-Místkem 2:3, v Olomouci 1:3 a u Šelem Brno i v Ostravě 0:3.

Tím pádem jsou Brňanky v průběžném pořadí předposlední deváté, ve třech vzájemných utkáních minulé sezóny nezískaly proti VK ani set. Pod vedením trenéra Erika Nezhody tvoří jejich momentální sestavu nahrávačka Kateřina Pelikánová, univerzálka Nina Dreisigová (Slovensko), smečařky Selin Salim (Bulharsko) a Tamara Hrušecká (Slovensko), blokařky Aneta Valentová a Tereza Chlupová a libero Lucie Šmardová.

„Věřím, že v Králově Poli potvrdíme vzestup naší výkonnosti a domů odvezeme všechny tři body,“ přeje si prostějovský kouč Miroslav Čada.

 

 

 

 

 

 

 

R