Na účastnickém vzestupu je Hanácká volejbalová liga smíšených družstev. Oblíbená soutěž neprofesionálních sportovců zpod vysoké sítě, kde v Prostějově společně hrají muži se ženami, nedávno odstartovala svůj už 34. ročník.

A její popularita u pohybově aktivní veřejnosti roste, neboť počet hrajících týmů vzrostl od minulé sezóny z dvaceti na dvaadvacet!

Původní dvacítku frekventantů opustil jen kolektiv Čistá lajna, naopak tři nové celky přibyly. Jsou to Smržice, které HVL v minulosti dlouho hrávaly, a dále Všehochuť i Ratatuj, což jsou úplní nováčci. Každopádně množství mančaftů se v současnosti zvýšilo na takovou úroveň, kde nebylo mnoho let. Již dlouho před covidem probíhala sestupná tendence, jež během koronavirového období vyvrcholila.

Teď je naštěstí vše naopak, hávéelka prochází postupnou obrodou a účastníků poslední roky stále přibývá. „Máme velkou radost, že zájem o naši soutěž roste. Vedle nás starších pořád jsou i mladí, kteří rádi sportují a hrají volejbal, což je skvělé,“ s potěšením konstatoval člen výkonného výboru HVL Vlastimil Surma.

Vzhledem ke změně počtu týmů se musel částečně upravit i hrací systém, což se ne všem líbilo. „Nebylo jednoduché vymyslet takový model jednotlivých skupin, aby byl pro každého úplně ideální. Věřím, že si na něj časem všichni zvyknou a bude to dobré,“ poznamenal Surma k aktuální podobě soutěže řízené hlavně dvojicí Jana Dosedělová a Tereza Snášelová.

Každopádně boje Hanácké volejbalové ligy smíšených družstev 2024/25 už zahájily úvodním kolem v neděli 13. října, základní část obsahuje dohromady sedm dějství s následujícími termíny: 2. kolo – 17. listopadu, 3. kolo – 22. prosince, 4. kolo – 12. ledna, 5. kolo – 23. února, 6. kolo – 16. března, 7. kolo – 13. dubna. Vše v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov.

Na závěr pak bude tradičně následovat vyvrcholení v podobě Finálového dne, ten se uskuteční v sobotu 17. května v halách Sportcentra – DDM Prostějov i RG a ZŠ Otto Wichterleho PV.

Účastníci HVL smíšených družstev 2024/25: Aliens, Našrot, Glauber, Sexmeralda Prostějov, Vyškov, SK K2 Prostějov, Koblížci, VK Zámezí, Seš-Lost, Renegades, Premiéra, Skrytá hrozba, Kaktusáři, Sokol I Prostějov, Reálka, Haluzáři, Paupeři, Dopijem a půjdem, Raubíři, Smržice, Všehochuť, Ratatuj.