Město Plumlov obdrželo v roce 2023 dotaci Olomouckého kraje ve výši 500 tisíc korun z Programu na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů 2023. Z finančních prostředků z dotačního titulu Podpora rozvoje cestovního ruchu realizovalo opravy cyklostezky a rekonstrukci chatek v kempu Žralok.

 

„Finanční prostředky z Olomouckého kraje určené na investice ve výši 200 tisíc korun byly použity na pořízení vodního šlapadla a zakoupení a instalaci odpočívky u cyklostezky,“ uvedl místostarosta Plumlova Marek Otruba. 

Neinvestiční dotace Olomouckého kraje ve výši 300 tisíc korun pak byla využita na nákup druhého šlapadla, opravu dřevěných teras v ATC ŽRALOK Plumlov a částečnou úhradu faktury za výměnu střešního pláště u pěti chatek v kempu. Plumlov pak podle Otruby využil vlastní finanční prostředky na zakoupení a opravu dřevěných prvků naučné stezky, přípravu a tisk turistické mapy a kompletní rekonstrukci interiérů pěti chatek v kempu. Celkové náklady projektu činily 1 041 658 korun, objem vlastních prostředků města Plumlova byl ve výši 541 658 korun.

Do kempu ale Plumlovští, kteří jsou jeho majiteli a provozovateli, investovali i další prostředky. „Provedli jsme kompletní výměnu elektrorozvodů v celém areálu kempu včetně veřejného osvětlení a antoníčků pro karavany. Nové antoníčky jsme instalovali i v blízkosti míst pro stánkový prodej a výčepů,“ doplnil Marek Otruba. Kemp rovněž po letech ohradil nový plot. Kvůli jeho vybudování muselo město směnit pozemky s Lesy České republiky.