Každý začínající řidič už v autoškole ví, že při odbočování doleva musí dát přednost protijedoucím vozidlům. Žena za volantem opelu zřejmě na toto základní pravidlo zapomněla. Předminulou sobotu tak možná i z nepozornosti srazila motorkáře.

 

„V sobotu 4. května dopoledne jela pětačtyřicetiletá žena ve vozidle Opel v Prostějově po Foerstrově ulici z centra města a chtěla odbočit vlevo do Esperantské ulice. Při odbočování ale přehlédla protijedoucí motocykl, který jel ve směru od Domamyslic do centra města. Následoval střet a pád čtyřiačtyřicetiletého motorkáře na vozovku, kterého z místa odvezl zdravotní personál záchranné služby do místní nemocnice,“ popsala silniční karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Podle všeho došlo k nehodě vyloženě z nepozornosti. „Dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 200 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření,“ konstatovala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.