Může se to zdát k neuvěření, ale je to tak: Konice se zmenší! Stane se tak z důvodu posunutí cedulí označujících začátek a konec obce. To však neznamená, že před vjezdem do města budete moci frčet rychleji. Paradoxně k této změně došlo i v místech, kde před nedávnem vznikl nový výrobní areál. 

 

 Moderní hala pro výrobu nerezových potrubních systémů pro farmaceutický a potravinářský průmysl vyrostla nedávno na okraji Konice ve směru na Jesenec. Přesto se značky označující začátek a konec obce posunou blíž k centru města až před objekt Kovo Konice, kde se opravují čerpadla. Jenže to neznamená, že se tudy bude dát projíždět rychleji než padesátkou. Značka omezující rychlost na 50 km/hod a upozorňující na možný výskyt chodců bude umístěna ještě před nedávno dostavěným areálem společnosti Nabiswera. Na to, že by řidiči jedoucí od Jesence měli zpomalit, je bude jako první upozorňovat značka omezující rychlost na 70 km/hod. To vše vyplývá z informací zveřejněných na úřední desce města Konice. 

Podobná situace nastane také v místní části Konice Nová dědina. Tam se značky posunou těsně nad křižovatku s vjezdem do obce. Směrem na Budětsko ovšem bude dál padesátka až po odbočku k hájence. Nejdřív sedmdesátka a pak i padesátka budou i z opačného směru. I zde přibydou značky s upozorněním na chodce na silnici.