Na dálnici D46 v katastru Držovic havaroval minulou středu odpoledne starší motorkář. Ten nestihl zareagovat na prudké zpomalení vozidel před ním a došlo k nárazu. Na místo nehody přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který těžce zraněného muže přepravil na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Olomouc.

 

Na dálnici D46 se ve směru od Olomouce na Prostějov střetl muž na motocyklu s osobním autem. „Podle zjištěných informací devětapadesátiletý motorkář nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravní situaci a narazil do před ním zastaveného auta značky Volvo. Jeho čtyřiadvacetiletá řidička jedoucí v levém jízdním pruhu byla vzhledem k dopravní situaci a velké hustotě provozu nucena náhle a rychle reagovat na prudce brzdící vozidlo před ní a musela zastavit. Společně s řidičkou ve vozidle cestovali další tři cestující. Nikdo z osádky automobilu nebyl zraněn,“ informovala Ivana Skoupilová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Motorkář ale dopadl mnohem hůř. Toho s těžkým zraněním přepravil vrtulník letecké záchranky do olomoucké nemocnice. „Provedené dechové zkoušky u řidičů vyloučily přítomnost alkoholu. Po nehodě byl v daném úseku dálnice omezen provoz a dálnice byla průjezdná pouze pravým jízdním pruhem,“ doplnila mluvčí krajské policie Ivana Skoupilová s tím, že hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 180 tisíc korun a policisté se budou vyšetřováním nehody dále zabývat.