Záměr ozelenění fasády magistrátního objektu ve Školní ulici v Prostějově, dříve známém jako bílý dům, zpracovala brněnská firma v únoru 2024. Objekt není kulturní památkou, ale nachází se na území městské památkové zóny. V březnu 2024 vydal Odbor územního plánu a památkové péče Magistrátu města Prostějova závazné stanovisko, že je tento záměr přípustný.

„Systém zelené fasády je navrhován jako treláž s popínavými rostlinami. Na budově budou umístěny tři přídavné konstrukce. Ve dvorní části budou dvě, první o šířce 6,8 metru a výšce 15,35 metru, druhá široká 6,4 metru a vysoká 15,35 metru. U západního pole fasády a na nárožní části jižní fasády bude třetí konstrukce o rozměrech 3 krát 10,1 metru,“ uvedl pro Večerník náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal.

V květnu 2024 probíhalo výběrové řízení na dodavatele stavby, trvat by měla zhruba dva měsíce. Magistrát předpokládá, že hotovo by mělo být do září letošního roku. „Náklady jsou odhadnuty na částku zhruba 726 tisíc korun. Tyto finanční prostředky jsou v rozpočtu města na rok 2024 vyčleněny,“ dodal Rozehnal.