Každá nehoda nemá předem jasného viníka, jak by se mohlo v některých případech i na první pohled zdát. Uprostřed minulého týdne srazila řidička mercedesu na křižovatce přímo v centru města starší cyklistku. Zda ovšem za nehodu mohla právě řidička auta, bude otázkou pro vyšetřovatele. Jednašedesátiletá žena jedoucí na kole byla totiž opilá...

 

„Ve středu 15. května krátce před polednem řídila osmatřicetiletá žena osobní vozidlo po Pernštýnském náměstí v Prostějově směrem do Školní ulice. Při jízdě přehlédla jednašedesátiletou cyklistku, která jela od náměstí T. G. Masaryka. Došlo tím ke střetu levého předního rohu vozidla se zadním kolem jízdního kola. Následkem tohoto cyklistka upadla na vozovku a zranila se. Z místa byla sanitkou odvezena do místní nemocnice,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Při nehodě došlo ke hmotné škodě na vozidle Mercedes a jízdním kole v předběžné výši sedmi tisíc korun. Mnohem podstatnější ale byla jiná věc... „S oběma ženami byla na místě provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu, kdy u řidičky osobního vozidla byla negativní a u cyklistky byla dechová zkouška pozitivní. Hodnoty, které se objevily na zařízení, byly 0,69 a 0,68 promile alkoholu. Přestupek jízdy pod vlivem alkoholu cyklistky byl oznámen do správního řízení,“ řekla dále mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

Nehoda v centru Prostějova je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.