Tak toto se nemělo stát! Už tuto sobotu 1. června měla být podle původních plánů otevřena obě prostějovská koupaliště. Jak ovšem Večerník zjistil, podle všeho bude v uvedeném termínu řádně otevřen pouze koupák ve Vrahovicích!

 

V krasickém aquaparku totiž došlo k závažnému problému, kvůli kterému bude start koupací sezóny odložen... Z komplikací byl minulý pátek viditelně nešťastný jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. „Prasklo sací potrubí ve strojovně pod kioskem, kde jsou motory pohánějící všechny atrakce. Strojovna byla kompletně pod vodou. Skutečně to vypadá, že příští sobotu zatím aquapark neotevřeme,“ uvedl pro Večerník Vladimír Průša.

Nezadržitelně se blíží chvíle, na kterou se těší všichni koupáníchtiví lidé nejrůznějších generací. Ano, podle původních plánů měla Domovní správa Prostějov už tuto sobotu 1. června otevřít obě prostějovská koupaliště. Jenže tyto původní plány nyní berou za své. V aquaparku v Krasicích došlo k nečekané havárii, kvůli které bude zřejmě start letní sezóny na tomto největším koupališti prostějovského regionu odložen.

O nepříjemnostech v aquaparku se Večerník dozvěděl uprostřed minulého týdne a jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša okamžitě nemilé zprávy potvrdil. „V aquaparku prasklo sací potrubí ve strojovně pod kioskem, kde jsou motory pohánějící všechny atrakce. Strojovna byla kompletně pod vodou a díky prostějovským hasičům se nám ji podařilo odčerpat. Potrubí je opravené, ale všechny motory jsou vymontované a odvezené do servisu. Čekáme, jaký bude jejich stav a kdy budou opraveny. Navíc je třeba vyrobit a vyměnit i elektrorozvaděč a elektroniku k řízení atrakcí. Je toho opravdu hodně,“ pokrčil rameny šéf Domovní správy s tím, že letošní otevření aquaparku bude skutečně o několik dní posunuto. „Skutečně to v tuto chvíli vypadá, že to může způsobit komplikace s termínem otevření. V každém případě bude připraveno koupaliště ve Vrahovicích,“ sdělil Večerníku ve čtvrtek odpoledne Vladimír Průša.