Jak už Večerník informoval, ke konci dubna skončilo hlasování 3. ročníku participativního rozpočtu, které trvalo měsíc. V tomto ročníku bylo možné rozdat dva kladné hlasy, a to buď jednomu projektu, nebo po jednom hlase ohodnotit dva preferované projekty. Také byla možnost udělit jeden záporný hlas. Projekty získaly celkem 1478 kladných hlasů a 149 záporných. Celkem hlasovalo zhruba 750 občanů.

„Z devíti projektů, o nichž se rozhodovalo, se na prvních třech pozicích umístila dětská hřiště a sportoviště. Občané tak dali jasně najevo, jak jim záleží na tom, kde mohou děti trávit volný čas,“ shrnuje náměstek primátora Jiří Rozehnal. Vyplněných hlasovacích lístků bylo odevzdáno 467, z toho šest lístků neplatných. Důvodem byla chybějící identifikace hlasujícího nebo vyšší počet přiřazených hlasů, než bylo v pravidlech.

První místo patří zábavnímu hřišti s 3D prvky ve Vrahovické ulici (357 hlasů). Stávající herní plocha bude doplněna o některé z těchto prvků: umělý kopec se skluzavkou, kopec s tunelem, zabudovaná malá trampolína, kuličková dráha, nášlapné 3D moduly. Díky barevným kombinacím může vtisknout do prostoru další herní prvky (skákací panák, metr pro skok do dálky a další).

Druhé místo vybojovalo streetball hřiště v Okružní ulici (324 hlasů). Vzhledem k oblibě basketballu v našem městě je žádoucí volně přístupné hřiště pro všechny věkové kategorie.  Sloužit bude k rozvoji sportovních možností všech generací, možnost tréninku bude i pro jednotlivce. Dojde také k doplnění herních prvků ve stávající rekreační ploše.

Bronz získala modernizace dětského hřiště v ulici J. Suka (314 hlasů). „Hřiště bude modernizováno a doplněno o herní prvky, např. pyramidu, kolotoč, překážkovou dráhu a rozšířený dětský domeček s kladkou,“ vypočítal náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Podle jeho slov bude nyní probíhat technické zhodnocení projektů a následně dojde k jejich realizaci.