Ve čtvrtek 16. května navštívil PROSTĚJOVSKÝ Večerník Základní školu v Bedihošti, protože se zde konal již třináctý ročník unikátní meziškolní soutěže pro žáky čtvrtých a pátých tříd v angličtině. Setkání pod názvem Funny Bunny se každoročně účastní žáci škol z celého prostějovského regionu.

Školáci z venkova tak v Bedihošti porovnali své schopnosti a dovednosti v různých disciplínách. „Po celé škole probíhají kvízy v angličtině, v tělocvičně se koná bojová hra na rychlost nebo soutěž v konverzaci. Letos poprvé jsme mohli soutěžící pozorovat při poslechu angličtiny v úplně nové učebně informatiky a jazyků. Učebna byla pořízena teprve letos převážně z evropské dotace získané z výzvy Pimages/2024/05_kveten/22_zakaz_stani.jpgrostějov venkov – IROP – vzdělávání,“ sdělil Večerníku Michal Jahn, ředitel Základní školy Bedihošť.

První multimediální učebnu financovanou ze stejných zdrojů, tedy IROP, bedihošťská škola otevřela už začátkem školního roku 2019/2020 v nové půdní vestavbě. „Podmínky pro výuku jazyků a informatiky jsou u nás vynikající,“ pochvaluje si paní učitelka Iránková, organizátorka zmíněné soutěže. „Žáci z okolních malotřídek, kteří zde dnes soutěžili, se už těší v září do našich lavic,“ dodává učitelka.

ZŠ Bedihošť je spádovou školou pro žáky z Kralic na Hané a Hrubčic, navštěvují ji ale i děti ze vzdálenějšího okolí a také z Prostějova. Od šesté třídy má proto vždy dvě třídy v každém ročníku.