Město připravuje k realizaci rekonstrukci části Krasické ulice. Chce nechat opravit chodníky, vjezdy, autobusové zálivy, upravit podélná parkování souběžně s místními obchůdky a vybudovat osvětlení přechodu pro chodce v blízkosti aquaparku Koupelky. Zatím se ale nenašla firma, která by chtěla šestimilionovou zakázku realizovat.

 

Návštěvníci místních obchůdků s opravami souhlasí. „Vadí mi zejména parkování, mám malé auto a najet na obrubník tak, abych nezničila nárazník, je problém,“ nechala se slyšet paní Alena, která do Krasické ulice jezdí každý týden kvůli krmení pro čtyřnohé členy domácnosti. „Projektová dokumentace byla vypracována v roce 2023 Jaromírem Vláčilem z Dobromilic. Náklady na projekt jsou vyčísleny na 6 065 157 korun, předpokládaná délka provedení prací je 90 dnů,“ informoval Večerník náměstek primátora Jiří Rozehnal.

V rozpočtu města jsou na rok 2024 vyčleněny finanční prostředky pouze ve výši 150 tisíc korun. Na chybějící finance bude v červnu předloženo rozpočtové opatření do orgánů města.

Zda se ale stavba, která měla být realizována do konce letošního roku, vůbec rozběhne, je otázkou. „V období od května do červen 2024 probíhalo výběrové řízení, do něhož se ovšem nikdo nepřihlásil,“ dodal Rozehnal.