Milovníci zvířat trpí. A co teprve čtyřnozí mazlíčci! Předminulý pátek vpodvečer byl na zahrádce jedné z prostějovských restaurací napaden malý jorkšír daleko větším a silnějším psem. Pitbulteriér utekl své paničce a na drobného psíka cenil zuby. A nejen to, v jednom okamžiku se zakousl do malého tělíčka a jorkšírovi prokousl plíce! Na místo museli vyjet strážníci. 

„Muž měl svého psa plemene jorkšírský teriér uvázaného na vodítku u stolu, kde seděl s přítelkyní. Od vedlejšího stolu náhle vyběhl kříženec pitbulteriéra a malého psíka napadl. Majitelka útočícího psa hlídce uvedla, že ho držela na vodítku, ale v nestřežený okamžik se jí vysmekl a zaútočil na jorkšíra,“ sdělila Tereza Gerplová z Městské policie Prostějov.

Malého psíka ihned po napadení majitelé odvezli k veterinárnímu lékaři. „Ten zjistil prokousnuté plíce a další zhmožděniny. Jednačtyřicetiletá žena tím, že nezajistila svého psa proti útěku, porušila obecně závaznou vyhlášku města Prostějova. Dále je podezřelá z přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání, který stanovuje povinnost zajistit chované zvíře tak, aby nezranilo či neusmrtilo zvíře jiného chovatele,“ dodala Tereza Greplová s tím, že celou záležitost projedná příslušný správní orgán.