K vylepování plakátů slouží plakátovací plochy. A fertig! Takto to prostě je a tento předpis je třeba dodržovat. Byť nám devatenáctileté dívky, které se ztratil milovaný kocourek, může být sebevíc líto, dopustila se při pátrání po zvířátku přestupku.

„V odpoledních hodinách si strážník obsluhující městský kamerový dohlížecí systém povšiml osoby, která na náměstí T. G. Masaryka vylepuje na sloupy veřejného osvětlení plakáty. Hlídka na místě ženu zastihla. Dotyčná strážníkům uvedla, že se jí ztratil kocourek a ona ho hledá, proto zvolila možnost vylepit letáčky na sloupy veřejného osvětlení,“ informovala o případu Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Mladá slečna měla zřejmě dobrý úmysl, ale svůj čin nedomyslela... „Svým jednáním je devatenáctiletá žena důvodně podezřelá z přestupku proti veřejnému pořádku, jelikož znečistila veřejně prospěšné zařízení. Čtyři kusy plakátů byly odstraněny. Protiprávní jednání, ze kterého je mladá žena podezřelá, projedná příslušný správní orgán,“ dodala mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.