Naprosto nepochopitelného činu se dopustil jednačtyřicetiletý bezmozek z Prostějovska, kterého policisté zatkli a umístili do cely. Muž doma fyzicky napadl svoji čtyřiaosmdesátiletou babičku a dvěma ranami pěstí ji těžce zranil.

Nebohá stařenka skončila v nemocnici, kde v péči lékařů bojuje o život! Násilníkovi teď hrozí za trestný čin těžkého ublížení na zdraví až deset let vězení.

PROČ MUŽ ZMLÁTIL SVOJI VLASTNÍ BABIČKU?

Se závažným zraněním skončila v prostějovské nemocnici čtyřiaosmdesátiletá paní, která žije v bytě společně se svým vnukem v obci nedaleko Prostějova. Seniorka v dopoledních hodinách přišla za jednačtyřicetiletým vnukem, který ležel na pohovce v obývacím pokoji, a řekla mu, že již nemá sílu po něm uklízet...

„Podezřelý zareagoval tak, že vstal a babičku shodil oběma rukama na podlahu, kde ji dvakrát udeřil. Pak se sebral a odešel z bytu pryč. O události jsme byli informováni záchrannou službou, která napadenou a zraněnou ženu převážela do nemocnice. V průběhu šetření se zjistilo, že ze strany podezřelého docházelo k opakovaným slovním a fyzickým útokům vůči babičce, které se postupem času stupňovaly a nabývaly na intenzitě. Navíc byl agresor již v minulosti ze společného obydlí vykázán,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

I tentokrát byly podle strážců zákona shledány jednoznačné důvody pro využití tohoto oprávnění a podezřelý byl i přes svou nepřítomnost na místě vykázán ze společného obydlí a bezprostředního prostoru ve vzdálenosti 100 metrů od domu. „Podezřelý byl ve večerních hodinách na základě souhlasu státního zástupce zadržen a skončil v policejní cele. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví, za který je v trestním zákoníku stanoven trest odnětí svobody od tří do deseti let,“ uzavřela mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.