Už je tomu více jak sedm let, co v Prostějově došlo k události, o níž se velice záhy dozvěděl prakticky celý svět. Jedna z nejlepších tenistek celé české historie Petra Kvitová byla čtyři dny před Štědrým dnem přepadena ve svém bytě. Lupič jí ošklivě pořezal na rukou, kvůli čemuž přišla prakticky o celý následující rok na tenisových kurtech. Z útoku na dvojnásobnou wimbledonskou vítězku byl na základě jejího svědectví usvědčen Radim Žondra, který následně putoval na 11 let do vězení. On sám však vinu dodnes popírá. To ale není vše. Nyní zpochybnil důkazy v jednom z dávných případů, za nějž byl odsouzen už v roce 2011.

Radim Žondra pocházející ze Ptení se do širšího povědomí dostal už jako člen pětičlenného gangu, který si vybíral a přepadával staré a bezbranné lidi v jejich vlastních domech a obíral je mnohdy o celoživotní úspory. Právě za to byl v roce 2011 odsouzen na sedm a půl roku do vězení, svůj trest tehdy nepřijal a zlostně se rozkřikoval směrem k soudci i státní zástupkyni.
Celý trest si nakonec ani neodseděl. Podmíněně byl propuštěn už v roce 2014 a vše nasvědčovalo tomu, že začal sekat dobrotu. Jako fotbalista nastupoval za Horní Štěpánov a Konici, kde nějaký čas působil také jako provozní restaurace Živnostenský dům. Naposledy hrál I.A třídu Olomouckého KFS za TJ Sokol Doubrava Haňovice. Ani na hřišti se však nedokázal vždy ovládat a za napadení rozhodčího v jednom z utkání dostal několikazápasový distanc.

Vždy vše popřel  
Do hledáčku policie se původně nedostal kvůli přepadení Petry Kvitové. Ještě soudem ohledně jejího přepadení byl Žondra odsouzen za to, že měl dát trojčlennému gangu tip na přepadení devadesátiletého seniora, jehož muži umlátili k smrti. Tuto informaci na něj „práskl“ jeho dlouholetý kamarád Josef Minár přezdívaný „Kuba“. Učinil tak ve chvíli, kdy už tušil, že se z vězení jen tak nedostane. „Měl by ses o mě postarat, protože ti celou dobu kryji prdel. Chápeš, co mi hrozí, mimo jiné za případ, kam jsi nás poslal ty,“ napsal Žondrovi z vězení Josef Minár.
Radim Žondra se ani v jednom případě k páchání trestných činů nepřiznal, jeho obhajoba často působila značně nepřesvědčivě. Soustavně popíral i útok na Petru Kvitovou. Právě slavná tenistka jej několikrát identifikovala jako útočníka, který ji napadl v jejím tehdejším prostějovském bytě.
Na základě jejího svědectví byl odsouzen, on sám poukazoval na to, že se policii nepodařilo získat záznam z domovních kamer, které by útočníka zachytily, stejně jako to, že zraněná tenistka bezprostředně po činu nevolala policii, ale zhruba půl hodiny hovořila se svým tehdejším prostějovským manažerem.
Nová role slavné tenistky  
Petra Kvitová již Prostějov, kde prožila nejlepší tenisová léta, opustila. V současné době má docela jiné starosti, plně se připravuje na roli maminky, což jí nepochybně velmi svědčí. „Jak najednou nejezdím po turnajích, a hlavou se mi nehoní jen tenis, odpadl mi ze života největší stres. Když jsem byla zraněná, sice jsem taky nehrála, ale zase jsem musela běhat po doktorech a cvičit. Teď mám volno, jsem s rodinou nebo se jdu jen tak projít, což jsem skoro celou kariéru nezažila,“ radovala se v jednom z nedávných rozhovorů čtyřiatřicetiletá Petra Kvitová.