Tomu chlapíkovi se krást opravdu nevyplatí. Naprosto zbabrané vloupání má za sebou muž, který ve čtvrtek 11. července vnikl do prodejny Chovatelských potřeb v Mlýnské ulici.

Nejenže jej přímo při činu načapala majitelka objektu a zachytila kamera, navíc v prodejně nechal mobil a při útěku odhodil i svůj batoh. Nešlo přitom o jediné podobné vloupání v centru města v poslední době.

Pachatele v horké červencové noci při chůzi po Mlýnské ulici zlákalo pootevřené ventilační okno u prodejny, které vypáčil, vkradl se dovnitř a z kasy vybral zhruba 6 tisíc korun. Netušil přitom, že jej v tu chvíli sleduje kamera s nočním viděním. A nejen to. Jeho lomození vyrušilo majitelku domu, která sešla dolů a podařeného zlodějíčka načapala. Ten se před statečnou ženou dal na zbrklý útěk a oknem doslova proskočil na ulici. Přitom však v prodejně zapomněl mobilní telefon a při kvapném útěku na ulici navíc odhodil svůj batoh. „Oznámený čin prověřují policisté pro trestný čin krádeže,“ potvrdila policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová, které jsme se zeptali, kolik podobných vloupání v centru města policisté v poslední době evidují. „Od začátku května jde o tři případy. Dvakrát se jednalo o prodejnu a jednou o bar,“ dala Zajícová nahlédnout do policejní statistik. Zda měl všechna vloupání na svědomí stejný pachatel, bude nyní nepochybně součástí policejního vyšetřování. Pokud se muže podaří dopadnout a usvědčit, mohl by být alespoň nějaký čas ve středu města opět pokoj.