V pátek 12. července večer si přivolal 49letý muž strážníky s tím, že byl napaden jiným mužem. Hlídka oznamovatele zkontaktovala a nestačila se divit. Muž byl značně opilý a navíc zrovna močil. Nejenže ho nikdo nenapadl, on sám navíc obtěžoval hosty přilehlé restaurace. Strážníci ho nakonec zpacifikovali a nechali odvézt do nemocnice. Odtud putoval na záchytku.

 

„Nikdo muže nenapadl, naopak vyšlo najevo, že se choval nevhodně v restauraci, před kterou se nacházel. Dožadoval se nalití alkoholu, což mu obsluha pro jeho podnapilost odmítla. Muž navíc před odchodem pokřikoval na ostatní hosty,“ popsala počátek příběhu komisařka Tereza Greplová.

Podle Greplové totiž opilec poté navštívil další restauraci, kde opět nebyl obsloužen. I tam se choval nevhodně, do restaurace se stále vracel a požadoval alkohol. Na žádné zákonné výzvy strážníků nereagoval a tak ho z vnitřních prostor za použití donucovacích prostředků vyvedli.

Orientační dechovou zkouškou byla u výtržníka naměřena hodnota 1,82 promile alkoholu v dechu. Následně byl převezen do nemocnice, kde lékař rozhodl o jeho umístění na záchytku.

„Za doprovodu strážníků byl devětačtyřicetiletý muž převezen do Olomouce, kde si jej převzal zdravotnický personál protialkoholní záchytné stanice,“ doplnila Greplová.

Přestupky proti veřejnému pořádku, ze kterých je muž podezřelý, projedná příslušný správní orgán.