V neděli 14. července krátce před polednem volal strážníkům na linku 156 rozčílený muž. Sdělil jim, že jeho manželku při venčení psa napadl a pokousal jiný pes. Ukázalo se, že border kolie utekla z bytu osmdesátileté majitelce. Ta je podezřelá z přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání.

Strážníci na místě zjistili, že oznamovatel a dvaašedesátiletá žena procházeli kolem domu, ze kterého náhle vyběhl pes střední velikosti, jenž dorážel na jejich psa vedeného na vodítku. Žena chtěla případnému pokousání svého psíka předejít, a proto ho vzala do náruče. Při tom jí napadající border kolie kousla do stehna. „Majitelka border kolie se nacházela na místě a strážníkům uvedla, že její pes se dostal ven dveřmi, které nechala pootevřené, když šla před dům, a to zrovna v okamžiku, kdy kolem procházel pár se psem. Celou událost strážníkům seniorka potvrdila. Zraněná žena uvedla, že vyhledá lékařské ošetření. Obě ženy si navzájem předaly kontakty a dohodly se na dalším postupu a řešení nastalé situace,“ uvedla komisařka Tereza Greplová.

Jelikož osmdesátiletá žena neučinila opatření proti úniku psa a ten následně zranil jinou osobu, je podezřelá z přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. Celý případ projedná příslušný správní orgán.