Tak už je to definitivně hotové. Zhruba před rokem se začalo s kompletní přestavbou víceúčelové sportovní haly, nyní si už město převzalo hotové dílo.

Halu, kde se kromě bruslení budou nově moci provozovat také gymnastika, fotbal či volejbal, je však nyní třeba kompletně vybavit. Proto její první aktivní návštěvníci budou mít na nohách brusle.

Takzvaná víceúčelová hala byla v Konici postavena v roce 2006. Naposledy se v ní bruslilo v roce 2020. Následující dva covidové roky jí vystavily stopku, provoz se nepodařilo obnovit ani poté, co už byly nejrůznější restrikce minulostí. Důvodem byl její špatný technický stav.

Vedení města tak muselo volit mezi tím, zda halu zbourat, nebo kompletně opravit. V Konici nakonec zvolili druhou možnost.

S kompletní rekonstrukcí se začalo loni v srpnu. Odvážné plány hovořily o tom, že provoz by zde mohli zahájit už v polovině letošního ledna. Tento termín se stihnout nepodařilo. „Od stavební firmy jsme již převzali hotové dílo. Nyní halu postupně vybavujeme potřebným sportovním vybavením, musí zde položit třeba i gumu na chůzi na bruslích. To vše ještě nějaký čas zabere, otevření haly pro návštěvníky tak nakonec plánujeme až na začátek zimní sezóny,“ potvrdil aktuálně starosta Konice Michal Obrusník.

Kromě bruslařů by měli halu celoročně využívat například členové místního Sokola a dalších sportovních spolků, chodit do ní budou i žáci nedaleké školy. Realizace projektu vyšla na 26 milionů korun, 13 milionů město získalo díky dotaci z Národní sportovní agentury, milionem přispěje Olomoucký kraj, zbytek šel z rozpočtu města.