Panebože, v jaké době to žijeme? Předminulou sobotu přivolali obyvatelé Fanderlíkovy ulice strážníky městské policie.

Lidem se nezdálo podezřelé chování zhruba dvanáctiletých dívek a chlapců na zdejším hřišti. Strážníci na místě zabavili již takřka vypitou lahev vodky a u tří z pěti dětí potvrdily opilost dechové zkoušky na alkohol. Opilí nezletilci byli předáni rodičům...

Předminulou sobotu řešili strážníci městské policie případ, nad kterým zůstává rozum stát. Na dětském hřišti ve Fanderlíkově ulici si hrálo pět školou povinných nezletilců, z nichž tři popíjeli vodku s džusem! Trojice zhruba dvanáctiletých dětí strážníkům „nadýchala“, a to žádné zanedbatelné hodnoty alkoholu... Opilé děti si vyzvedli rodiče.

„V sobotu 24. srpna v odpoledních hodinách bylo prostřednictvím linky 156 přijato oznámení o skupince dětí popíjejících alkohol na dětském hřišti na ulici Fanderlíkova. Strážníci na místě zjistili pětici nezletilých dětí, které u sebe měly rozpitou lahev vodky a džus. Děti nejprve konzumaci alkoholu strážníkům popřely,“ informovala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

U všech nezletilců hlídka provedla orientační dechovou zkoušku. „U dvou slečen a jednoho hocha dechová zkouška prokázala požití alkoholu. U dívek se přístroj zastavil na hodnotě 0,94 a 0,60 promile alkoholu v dechu, jeden chlapec nadýchal 0,82 promile. U zbylých dvou hochů přístroj alkohol v dechu nezaznamenal. Lahev s alkoholem strážníci dětem odebrali,“ sdělila dále Tereza Greplová s tím, že jakým způsobem si děti lahvinku obstaraly, se zjistit nepodařilo.

A jak všechno dopadlo? „Ke ztotožnění dětí byla na místo přivolána hlídka Policie ČR. Strážníkům se podařilo telefonicky zkontaktovat rodiče dětí. Zákonní zástupci se postupně dostavili na místo a své ratolesti si převzali. Stav dětí nevyžadoval lékařské ošetření ani hospitalizaci. O celé situaci byla vyrozuměna pracovnice OSPODu,“ uzavřela mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.