Tady to s tím plánováním vůbec nevyšlo. Už v polovině prázdnin měla skončit uzavírka rekonstruované silnice z Kostelce na Hané do Lešan. To ale změnila potřebná oprava mostu ve vesnici. Ještě než se vše stihlo dokončit, už se v pátek 27. září musela rozběhnout dlouho oddalovaná druhá etapa uzavírky silnice, tentokrát mezi Lešany a Zdětínem. A co teď s tím? 

 

Po letech čekání se v polovině letošního dubna konečně začalo s opravou hojně využívané silnice ve směru z Kostelce na Hané do Lešan. Úsek po křižovatku v centru obce, kudy se dá jet ve směru na Ohrozim, měl být dokončen už v polovině prázdnin. Jenže kvůli potřebné opravě mostu nedaleko zdejšího zemědělského družstva se tento termín posunul nejprve do konce září. Jak se nyní naplno ukázalo, ani tento termín nebyl definitivní. Aktuálně by tato uzavírka měla trvat až do konce října!

Déle se ovšem s uzavírkou následujícího úseku silnice pokračující ve směru Zdětín už čekat nedalo. A tak je od pátku 27. září uzavřen i ten. Tato uzavírka by měla trvat minimálně do konce roku.

Obě uzavírky se přitom zásadním způsobem dotýkají autobusové dopravy, neboť se kvůli nim musí měnit jízdní řády i polohy zastávek. Podařená oprava silnice mezi Kostelcem a Lešany je hotová, jediný způsob, jak v samotné obci objet nešťastný most, je přes areál zdejší zemědělské farmy a následně pokračovat po místních prašných cestách. „Obousměrná objízdná trasa pro místní a autobusy povede po komunikaci areálem ROLS kolem kostela s napojením na silnici mezi Lešany a Ohrozimí,“ uvedla starostka Vladislava Bábková. Ostatní řidiči mířící z Prostějova do Ptení by se však danému úseku měli zdaleka vyhnout a vše objíždět přes Ohrozim a Vícov.