V úterý 24. září 2024 pokračovaly v Prostějově odtahy vozidel. Z ulic zmizela čtyři vozidla, která dlouhodobě zabírala místo na veřejných prostranstvích. Ani jedno z aut navíc nemělo platnou kontrolu (STK). Jejich provozovatelé přes několik výzev magistrátu vozy neodstranili, na řadu tak přišel odtah.

 

Vraky v ulicích vyhledávají a monitorují strážníci městské policie. Velmi často také dostávají upozornění od samotných obyvatel lokality, kde se vozy nachází. Lidem mimo jiné vadí zelený opel odstavený na parkovišti v Plumlovské ulici. Je dlouhodobě obývám lidmi bez domova, kteří budí svým chováním nevoli místních. „Jenže toto je jeden z případů, kdy jsme bezzubí. Vůz má platnou technickou kontrolu a zaplacené povinné ručení, nemůžeme ho tedy odtáhnout. Pokud jeho takzvaní obyvatelé neporuší zákony, nic nenaděláme ani s nimi,“ posteskl si pro Večerník již před časem Libor Šebestík, ředitel MP Prostějov.

Na odstavném parkovišti tak na základě rozhodnutí odboru správy a údržby majetku města skončila čtyři auta – Ford C Max, RZ: 4E7 3255, odtažen z parkoviště v Mathonově ulici, Škoda Fabia, RZ: 3U1 8399, parkující ve Sladkovského ulici, Škoda Superb, bez RZ, zabírající místo v Okružní a Peugeot, RZ: 3T9 5205, který byl odstaven V Loučkách.

Provozovatelé mají ještě stále možnost si vozy vyzvednout, musí však uhradit poplatek za odstranění vozidla ve výši 2 420 korun a náklady na jeho odstavení, které činí 1,50 koruny/den.