Už v úterý se opět po dvou týdnech sejdou ke svému jednání členové Rady statutárního města Prostějova. Na stole budou mít program schůze se zhruba šesti desítkami bodů k projednání. Ovšem co je nejdůležitější, konšelé budou už diskutovat o prvním návrhu rozpočtu města na rok 2025!

 

„Hned v úvodu ale budeme nejprve schvalovat peněžité dary základním školám v České Vsi a Mikulovicích, které byly zasaženy ničivými povodněmi. Stejně tak schválíme mimořádnou finanční částku pro vrahovické dobrovolné hasiče, kteří jednak s nasazením vlastního zdraví pracovali při záplavových hrozbách ve Vrahovicích a jednak nyní působí na severu Olomouckého kraje, kde pomáhají s odstraňováním škod po povodních,“ sdělil Večerníku primátor Prostějova František Jura. Hned nato se budou konšelé zabývat rozpočtem města na příští rok. „Ano, budeme mít před sebou první návrh městského rozpočtu, který však zcela jistě ještě projde mnohými diskusemi, připomínkami a úpravami,“ potvrdil František Jura.

Radní budou dále v úterý 8. října schvalovat dotace do kultury i sportu, mnohá rozpočtová opatření ke stavebním investicím a pochopitelně také celou sérii majetkoprávních záležitostí.

Podrobnosti k nejdůležitějším bodům jednání prostějovských radních a hlavně konkrétní výsledky přinese Večerník v příštím vydání.