Minulou středu dopoledne vyjížděly složky záchranného systému do obce Niva. Na stavbě montované haly došlo k úrazu třicetiletého muže. Po zásahu elektrickým proudem spadl z vysokozdvižné plošiny. Do Fakultní nemocnice Olomouc ho transportoval vrtulník letecké záchranky.

 

Podle policistů se zaměstnanec konkrétní firmy podílel na stavbě montované haly. „Poškozený se nacházel na vysokozdvižné plošině ve výšce přibližně 5 metrů a omylem zavadil kovovou tyčí o drát elektrického napětí. Dostal zásah elektrickým proudem a vlivem toho přepadl přes zábranu vysokozdvižné plošiny a dopadl na podlahu haly, kde se zranil,“ uvedla pro Večerník policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Událost Večerníku potvrdil také mluvčí Zdravotnické záchranné služby Břetislav Bolard: „Muž byl po pádu v krátkodobém bezvědomí, následně ale komunikoval a spolupracoval. Zajistili jsme ho a se středně těžkými zraněními transportovali letecky na Oddělení urgentní péče Fakultní nemocnice Olomouc.“

Policisté z důvodu řádného prověření celé události zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.