Tohle by nechtěl zažít nikdo z nás! Dobrotu své babičky z Bedihoště dlouhodobě zneužíval sedmadvacetiletý feťák. Bydlel u ní, a jak to jen šlo, „pumpnul“ ji o peníze.

To, co udělal v sobotu 5. října, však překročilo všechny meze. Maskován kuklou čtyřiasedmdesátiletou ženu tloukl do obličeje, škrtil a hrozil jí také tím, že ublíží jejímu unesenému vnukovi. Jenže tím byl ve skutečnosti on sám! Žena skončila v nemocnici, z níž se do konce uplynulého týdne nevrátila. Policisté mladíka dopadli po několika hodinách. V jeho případě se nejednalo o první loupež, před několika lety s nožem v ruce přepadl místní obchod…

 

V této obci by si policisté mohli zřídit služebnu. Možná si ještě pamatujete na obzvláště brutální vraždu sekáčkem na maso, k níž došlo v roce 2020 v Bedihošti. Loni ve stejné obci došlo k přepadení pošty. A nyní policisté zasahovali v rodinném domě jen pár metrů od zdejší pošty kvůli obzvláště otřesnému případu napadení někdejší místní hospodářky jejím vlastním vnukem.  

 

Případ se odehrál v sobotu 5. října ráno v rodinném domě na Prostějovsku. Starší žena ještě spala, když k ní vtrhl zamaskovaný vnuk s kuklou, oblečený do tmavého oblečení a vyzbrojený nožem. A nastalo peklo. „Nejprve ji lahví udeřil do hlavy, poté jí dal několik ran do obličeje, až žena upadla na podlahu. Následně ženu škrtil, hlavou jí opakovaně udeřil do kovové konstrukce židle, nakonec jí svázal ruce za zády. Přitom požadoval vydání peněz,“ popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Chtěl peníze za každou cenu 

Maskovaný muž vyhrožoval, že pokud nedostane peníze, tak pozabíjí členy její rodiny. Vyhrožoval, že v kufru auta má svázaného jejího vnuka, kterého usmrtí, pokud nedostane peníze. Žena mu ze strachu řekla místo, kde má uloženy peníze. „Lupič sebral nalezené tři tisíce korun, ženu rozvázal a přiložil jí nůž na krk se slovy, aby nekřičela. Poté z místa utekl,“ přiblížil dále Libor Hejtman. Zraněné ženě přivolal pomoc její zeť. „Přivolaní zdravotníci ženu ihned převezli do nemocnice v Prostějově, kde jí musela být okamžitě poskytnuta neodkladná péče,“ uvedl Libor Hejtman.

Vše rozházel za drogy a automaty 

Policisté pachatele dopadli za pár hodin. Jak zjistili, byl pod vlivem drog. „Na základě předložených důkazů se muž kriminalistům k činu přiznal. Uvedl, že babičku přepadl sám, protože potřeboval peníze. Ty mezitím utratil za pervitin a v herních automatech,“ sdělil policejní mluvčí. Mladík byl dle policie již třikrát odsouzen, z toho jednou za loupež. Naposledy byl z výkonu trestu propuštěn loni v říjnu, a to na podmínku, která mu skončí až v říjnu příštího roku.

V nemocnici zůstala celý týden

Místní uvedeného násilníka velmi dobře znají. „Je atletické postavy, vypadal poměrně udržovaně, rozhodně ne jako nějaká troska. Na první pohled by to do něj nikdo neřekl. Pokud vím, tak občas pracoval různě po stavbách, ale vždy, když chtěl, tak našel u babičky azyl. Ona žila sama, ale nebyla to žádná vetchá stařenka. Slyšel jsem, že než ji odváželi do nemocnice, tak nechtěla, aby se to celé vyšetřovalo. Jenže ta její zranění musela být poměrně vážná, ostatně dodnes se z nemocnice nevrátila,“ prozradil nám jeden z místních, který si rovněž rozpomněl na jeden z případů, pro který byl stejný mladík postaven před soud. „Přišel v kukle a s nožem v ruce do místního obchodu. Prodavačka se vylekala a utekla před ním, on pak zdrhl taky,“ popsal starousedlík.