Takovou účast voličů by jim mohli v jiných obcích závidět. Celkem 80 procent obyvatel se v sobotu 5. října vydalo do zasedací místnosti obecního úřadu v Otinovsi. Důvodem byly opakované volby do zdejšího zastupitelstva. V nich jednoznačně zvítězila kandidátka vedená současným starostou Petrem Kolářem, který rovněž obdržel nejvíce preferenčních hlasů.

 

Důvodem nutnosti opakovat volby byl v Otinovsi fakt, že zde počet zastupitelů obce klesl pod zákonem stanovenou minimální hranici pěti. Stalo se tak po úmrtí jednoho ze zastupitelů, za něhož se nepodařilo najít náhradu. Navíc následovaly postupné abdikace dalších dvou zastupitelů.

O to bylo překvapivější, že se do voleb přihlásily hned dvě kandidátky, na nichž bylo zapsáno celkem 18 jmen. Z nich voliči vybrali celkem 7 zastupitelů. Jasným vítězem voleb se stala kandidátka Společně pro Otinoves vedená starostou Petrem Kolářem, která získala pět zastupitelů, druhá kandidátka Pro Otinoves vedená Františkem Pařilem bude mít v čele obce zastupitele dva. „Vysoká účast ve volbách dala jasně najevo, že lidem záleží na tom, jakým způsobem se dále povede obec. Chtěl bych za to všem poděkovat,“ zhodnotil výsledky voleb starosta Petr Kolář, pro něhož výsledek mimořádných voleb znamenal potvrzení jeho mandátu. 

Samotná nutnost voleb uprostřed řádného volebního období však dle starosty obci vůbec neprospěla. „Ze zákona jsme kvůli tomu museli nějaký čas fungovat v omezeném režimu, což zbrzdilo rozjeté projekty. Tím nejdůležitějším je oprava lávky v centru obce, která je v havarijním stavu, a dále také dokončení blízkého chodníku,“ naznačil své další plány Petr Kolář.